Activitats

Caminar pels voltamts de Taús ens ofereix el descobriment d’una biodiversitat només comparable a la dels grans parcs naturals, ja que és una zona molt aillada, desconeguda i pràcticament verge.

Recentment s’ha desbrossat i recuperat el Camí Vell de les Valls d’Aguilar que uneix els tretze pobles del nostre municipi. Camí ideal per caminar, córrer o anar amb BTT. El camí passa per Taús i està ben senyalitzat. Caminar per on ho feien els nostres avantpassats, amb aquests paisatges tan esplèndids, ens transmet l’energia de la natura i és sanador www.camivell.cat

Al Refugi de Cuberes, a 15 minuts en cotxe des de Taús, hi teniu servei de bar, podeu fer un menú de muntanya, esmorzars de forquilla, cuina vegetariana i a l’estiu una remulladeta a la bassa. El camí al refugi és per dins del bosc i segur que tindreu ocasió de coincidir amb algun dels molt habitants salvatges de les nostres muntanyes. El telèfon per fer les reserves és el 619847866.

A més a la comarca tenim una variada oferta d’aventura i esport.A l’hivern l’esquí nòrdic a Sant Joan de l’Erm us permet passejar-vos pels boscos amb calma i silenci. Si preferiu l’esquí alpí, les estacions més properes són a la Masella i la Molina.

A menys d’una hora en cotxe teniu el Karting del Pla de Sant Tirs www.kartingelpla.com i parapent a la muntanya màgica d’Organyà que atreu gent de tot el món. També el canal olímpic del Parc del Segre, a la Seu d’Urgell, un dels millors llocs per practicar piragüisme, hidrospeed, ràfting… Hi ha activitats per totes les edats i tots el gustos.  www.canalolimpic.cat.

Si voleu aprofitar la vostra estada per fer-vos un tractament on es combina el Shiatsu, osteopatia, fisioteràpia i altres teràpies manuals, l’Andrea Maiwald pot venir a fer-vos un tractament a la vostra casa rural. S’ha d’organitzar amb temps trucant al 679 681307.També, si voleu fer-vos un tractament de reflexoteràpia podal, teràpia neural o flors de Bach, la Lourdes Albets us pot ajudar a sentir-vos millor. Fa les seves teràpies al poble veí de Noves de Segre. Podeu demanar hora al telèfon 699 280199 o consultar la seva web www.finestrademaig.cat. Els tractaments són d’una hora aproximadament i el preu orientatiu és de 35 euros.

A l’hivern recomanem portar cadenes encara que molt poques vegades cal utilitzar-les. De novembre a febrer a la muntanya pot nevar en qualsevol moment.